Stoelmassage voor bedrijven

Waarom stoelmassage voor bedrijven? Voor minder ziekteverzuim!

De overheid ziet het belang in van een gezonde werkplek en het reduceren van beroepsziektes zoals Burn-out, RSI en veel voorkomende klachten zoals hoofd- nek- en rugklachten door verkrampte spieren.
Al deze klachten zorgen voor een grotere kans op ziekteverzuim. Het is bewezen dat een stoelmassage op de werkvloer het ziekteverzuim aanzienlijk reduceert en deze massage gaat de kans op RSI tegen.
Personeel is kostbaarste “kapitaal” van een onderneming en daarom is voorkomen beter dan genezen.
Werkstress blijkt uit onderzoek voor 30% het ziekteverzuim te veroorzaken en stress veroorzaakt de veel voorkomende verschijnselen als hoofdpijn, nekpijn of stijve nek en pijnlijke bovenarmen en schoudergebied.
RSI is vandaag de dag ook een veel voorkomend verschijnsel daar men steeds herhaalde bewegingen maakt. Tintelingen in armen, handen en een zenuwenpijn in het schoudergebied zijn vaal al voortekenen dat RSI aanwezig is. (RSI is bekend van veel achter de computer werken, maar ook in de industrie waar vaak een zelfde handeling wordt verricht is één van de oorzaken en zo zijn er tal van andere werkzaamheden op te noemen)

Een ziektedag kost een bedrijf gemiddeld zo’n € 300,00 (ArboNet) per werknemer, dus als u als ondernemer stoelmassage als onderdeel in uw Arboplan opneemt, dan kunnen de kosten die uw organisatie maakt voor het inhuren van een stoelmasseuse volledig aftrekbaar bij de belasting. (Zie info: https://www.belastingdienst.nl/bibliotheek/handboeken/html/boeken/HL/thema_s-gerichte_vrijstellingen_nihilwaarderingen.html)
Dus minder ziekteverzuim, meer energie op de werkvloer, betere resultaten dus meer productie, resulterend in meer omzet!
Stoelmassage wordt over de kleding heen gegeven. Aanbeveling op de werkvloer is een behandeling van 20 minuten per persoon. Kosten zijn € 18,00 excl. BTW per persoon. Indien de route van Bunnik naar uw bedrijf meer dan 5 minuten bedraagt dan komt er € 0,25 p/km bij.